EFT en EigenWaarde Coaching
Blog
Inspiraties
Artikelen EFT en EigenWaarde
EFT shop
Sitemap
& EFT Coaching
EFT therapie
Blog

Uit je comfortzone

O dit vind ik fantastisch! Een mooi voorbeeld, van het EigenWijsje: Ik durf het, ook al voel ik mij verlegen! Hij zingt heel graag, maar durfde niet. En dan wordt de pijn om het niet te doen veel groter dan de angst. En dan doet hij het, hij gaat ervoor.  

In het eerste filmpje zie je zijn auditie en in het 2de filmpje zie je wat het hem heeft opgeleverd.

Natuurlijk is dit een grote sprong, maar het kan ook in het klein, bv weer die auto instappen,  jouw vriend vertellen wat je niet durft, of een andere baan zoeken. Wat het ook is, het is altijd een stap dichter naar jeZelf, iets wat bij jou hoort. Laat het niet liggen, doe het! Het gaat erom dat je het doet en niet dat je het pas doet als je je zekerder voelt, want er is geen juiste tijd of moment. Feal the fear and do it anyway!

 


Een MUST SEE voor alle ouders en voor iedereen die met kinderen werkt of omgaat!5 jaar jubileum Praktijk EFT en EigenWaaarde Counselling :-))))


Daarom verloot ik een pakje EigenWijsjes. Doe mee en win!

26 maart 2009 tekende ik voor mijn coachingspraktijk in Amsterdam bij de Kamer voor Koophandel.Vele mensen heb ik al mogen helpen, en begeleiden tijdens hun processen en ik doe het nog steeds met groot plezier.

Als ik alle klanten in één noemer mag samenvatten
, zijn het stuk voor stuk, allemaal mooie zielen, die ieder hun eigen leerprocessen doorlopen, allemaal op eigen tempo en op eigen wijze. Daarom lieve mensen vergelijk jezelf nooit met een ander, je kan wel afkijken om je te laten inspireren, maar laat je nooit beïnvloeden. We kunnen niet in de ziel van de ander kijken, we weten niet waarom deze persoon dit leven leidt of lijdt. En als we het wel denken te weten, zegt dat alleen iets over onszelf, we vullen het in met de kennis die wijzelf hebben. Gebruik deze kennis als spiegel voor je eigen proces. Er is nog zoveel wat wij niet weten of kunnen bevatten. Het enige wat wel kunnen doen is de ander te respecteren en onszelf te richten op onze eigen (ziele)groei.

Waarnaar ik streef is het vergroten van ieders bewustzijn
, zodat wij bewuste keuzes kunnen maken, in plaats van dat wij ons (onbewust) laten leiden door oude triggers, algemene verwachtingen, overtuigingen etc. We zijn vrij als we onze eigen keuzes zo zuiver mogelijk kunnen maken.Een leuk hulpmiddel hierbij zijn de EigenWijsjes. 52 kaartjes met allemaal eenvoudige wijze zinnen om jouw eigen wijsheid te stimuleren, te voeden en te verruimen.

Hoe kan je een pakje EigenWijsjes winnen?

Ga naar mijn EFT Coaching
facebookpagina en like deze pagina door te klikken op de  'vind-ik-leuk'-button. Op 27 maart maak ik de winnaar op facebook bekend. Veel succes!

Heb je vragen over de EigenWijsjes,  mijn workshops of consulten? voel je vrij om je vraag per email te stellen, info@eftcoaching.nlVoorbeeld van de geboorte of bevestiging van een trauma met een kleine t

Ik liep in het Amsterdamse bos heerlijk te wandelen. Voor mij wandelde een gezin: vader, moeder met 2 zoontjes van ongeveer 4 en 6 jaar. Ik hoorde het 4 jarig jongetje om eten vragen, (wat precies kon ik niet goed verstaan), de ouders liepen gewoon door en deden net alsof ze hem niet hoorden... Waarop het jongetje als een repeterende grammafoonplaat zijn wens maar bleef herhalen. Totdat de vader uiteindelijk reageerde met een ferme schelle "nee!".  Het jongetje leek zich hier niet bij neer te leggen en ging (vrolijk) door met vragen. De vader reageerde nu echt geïrriteerd en zei met luide stem (alsof hij dacht dat het jongetje hem anders niet kon horen): "Hou toch op met zeuren!, wat heb je gisteren gehad? en wat heb je vanmorgen gehad? ... Nou? Dus hou op met zeuren!".

Het jongetje werd een beetje lam geslagen en overrompeld door al dat 'geweld', het enige wat hij wou was toch dat lekkere eten? Vervolgens zei zijn oudere broer nog iets van "papa ik doe zo iets niet hoor", waarop de vader een vaderlijke arm om hem heen sloeg en zei: "ik ben zoooo trots op jou!". Samen liepen ze gearmd door. Ik zag hoe het jongetje van 4 naar hun keek, hier kon hij niet tegenop. Zijn blik sprak boekdelen  en ik voelde dat hier een negatieve overtuiging  geboren of opnieuw bevestigd werd. De stok die hij in zijn handen had gooide hij verslagen weg. Hiermee creëerde hij tevens zijn eigen gedrag, hij reageerde verslagen, hij gaf op...

Hoe het ook anders had gekund? zodat de behoefte er mag zijn zonder het te hoeven op te lossen:

Als het kind om eten zou vragen, zouden de ouders  kunnen reageren met: "Goh, je vindt dit eten zooo lekker, je zou het wel elke dag willen eten hè?" waarop het jongetje natuurlijk "ja" zegt. Hierdoor wordt even stil gestaan bij de behoefte van het kind. De ouders zeggen vervolgens: "dat snap ik en ik wou dat ik een toverstafje had zodat ... (de reden waarom ze het niet willen geven kunnen wegnemen) en ik het elke dag aan je zou kunnen geven..." Het jongetje voelt zich hierdoor gehoord en erkent en leert dat zijn behoefte oke is, maar dat deze niet altijd (direct) hoeft ingevuld te worden. 

Wil je reageren? schrijf je reactie naar info@eftcoaching.nl