EFT en EigenWaarde Coaching
Blog
Inspiraties
Artikelen EFT en EigenWaarde
EFT shop
Sitemap
& EFT Coaching
EFT therapie
Vraag & Antwoord

 

Ik beantwoord hier al jullie vragen over EFT, EigenWaarde, Verlies, Coaching. 
Heb jij ook een vraag of een reactie? Vraag gerust, vul het formulier in. 
Weet dat je met elke vraag ook anderen helpt! 
Klik hier om het formulier in te kunnen vullen. Powered by Yourhosting
Vraag: helpt EFT ook bij mensen met kanker?

EFT kan naast de reguliere behandeling een zeer goede ondersteuning zijn. Je kan zelf heel veel met EFT doen, mocht je hulp hierbij willen, zoek dan een gecertificeerde EFT behandelaar.
Klop op al je emoties en negatieve gedachten
EFT helpt altijd daar waar emoties opzitten en die emoties kan je neutraliseren en oplossen, waardoor je de situatie makkelijker kan accepteren, en je je meer kan ontspannen. Klop op alle emoties die random voorbij komen, op al je gedachte hierover, op alle overtuigingen, denkbeelden die je over kanker hebt. (dit geldt ook voor de naasten) Schrijf ze op en klop op elke gedachten.
Ruim oude emotionele issues op
Met EFT  kan je ook oude en onvoltooide issues opruimen, wat ook veel verlichting en zelfacceptatie zal geven. Ieder mens is anders en ervaart ook zijn ziekte anders.
Waar was je toen je het hoorde?
Wat ook belangrijk is hoe je het te horen kreeg, hoe je dit hebt verwerkt. Welke informatie heb jij er over (via anderen, google) Dus klop op elk negatief gevoel die je daar bij krijgt. 

Klop op de reactie van anderen
Wat ook vaak voorkomt is teleurgesteld zijn in de reacties van anderen, ook hierop kan je kloppen. Ook als je anders wilt omgaan en reageren op de aandacht die je nu krijgt.
Klop op al de specifieke fysieke klachten Dit kan de spanning, pijn eventueel verlichten.Klop hierbij op de emoties die je erbij hebten klop op de specifieke klachten, wat het voor jou betekent.
Klop op de onzekerheid en angst voor de toekomst en het ziekteproces Als het fysiek te moeilijk is om te kloppen, kan je ook mentaal kloppen. Of vragen of een ander voor jou wilt kloppen.

Zorg ervoor dat je geen oordeel hebt over het feit dat jij of iemand anders kanker hebt, want wat weten wij nu van het Leven? Dingen gebeuren om redenen die wij niet begrijpen en ook niet altijd (vauit ons menselijk perspectief) zouden kunnen begrijpen. Het enige wat we weten is dat het gebeurt, en hoe we ermee dealen is voor iedereen weer anders. 

Succes!
 
Vraag: Kan ik met EFT kloppen voor het trauma van mijn hond? en hoe doe ik dat? Onze hond, Pip is vorige week geopereerd aan haar kaak, er zat een ontsteking en meteen zijn er 22 tanden/kiezen uit gehaald! Dit onder volledige narcose. Het inslapen ging goed en rustig hier was ik zelf bij. Maar sinds ze thuis is is ze verschrikkelijk angstig. Grootste probleem is dat ze niet durft te slapen. Als ze weg zakt dan springt ze op en gaat rennen door de kamer. Overdag gaat het redelijk maar ’ s nachts is het een drama. Nu slaapt ze af en toe een klein uurtje. Kan ik met EFT kloppen om dit trauma op te lossen. En hoe doen we dit? Hoop dat jij ons iets verder kan helpen! Groetjes Anne

Antwoord: Beste Anne, Het lijkt erop dat Pip traumatisch reageert op het in slaap vallen, ze ging de narcose zorgeloos in, maar werd heel naar wakker. En als ze nu gaat slapen, koppelt en associeert ze dat aan haar nare ervaring. Je kan op je hond zelf kloppen, als ze dat toelaat, anders klop je gewoon op jezelf. Voordat je begint met kloppen focus je je op haar probleem, maak er contact mee.
En dan zeg je iets van: Lieve Pip, ook al ben je heel bang om te gaan slapen, je bent een hele lieve hond en je bent veilig nu. En klop dan op al de EFT-punten: bang om te gaan slapen. Na deze klopronde, stem je je opnieuw op Pip af en schat je in  hoe groot de angst nu nog is en daarna klop je weer verder (doe dit ook intuïtief, ook voor de zinnen waarop je klopt,stel je voor als jij Pip was, wat zou jij dan voelen?) bv Ook al heb je nog steeds angst om in te slapen en ben je heel erg geschrokken, toch ben je een hele lieve hond… Ook al was deze ervaring te heftig voor je, overviel het je, toch ben je helemaal oke...

Reactie van Anne: Hier dan de update over Pip! Het gaat nu weer helemaal goed  met haar!  Heb maar een keer hoeven kloppen, dit terwijl ze heel onrustig was en in de andere kamer waar het donker was zat. Toen ik klaar was met kloppen kwam ze terug ging liggen en heeft voor het eerst heerlijk rustig liggen slapen! Bijzonder niet!? Vooral dat toen ik klaar was ze binnen een minuut terug gelopen kwam, heeft ze toch echt wat aangevoeld! Ook voor honden helpt het dus! :-) Nogmaals bedankt voor de tips. Groetjes Anne